2 Ocak 2015 Cuma

Fellah Köfte

fellah-kofte
Fellah Köfte Malzemeleri:
  • 1 bardak irmik
  • 2 bardak ince bulgur
  • 1 adet orta boy soğan, rendelenmiş
  • 2 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için:
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Fellah Köfte Yapılışı, Tarifi
fellah-kofte-yapilisiBulguru ve irmiği 2 bardak sıcak su ile ıslatarak demlemeye bırakılır. Bulgur ve irmik tüm suyu çektikten sonra rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane, nar ekşisi ve salçayı ekleyip iyice yoğurulur. Fındık büyüklüğünde top haline getirilir.
Tencerede yaklaşık 1,5 litre kaynayan suyun içine atılır. Orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Kevgir veya süzgü yardımıyla pişen köfteler suyun içinden çıkarılır.
Sosunun hazırlanışı: 1 çay bardağı sıvı yağ içinde salça ve domates sosu kavrulur.
Köftelerin üzerine hazırladığımız sos dökülür. İsteğe göre maydanoz ve yoğurt ekleyebilirsiniz.